Schotse whisky kopen

Ontmoet de trots van Schotland: zijn whisky. Wereldwijd geniet de Schotse whiskey aanzien. Uiteraard gaat dat veel verder dan louter de rijke whiskygeschiedenis die Schotland typeert. Kies je voor een Schotse Single Malt? Dan kies je voor het beste dat de whiskywereld jou te bieden heeft. Of hoe whisky Schotland op de wereldkaart wist te plaatsen.

Bekijk onze selectie Schotse whisky

Herkomst van Schotse whisky

De herkomst van een Schotse whiskey speelt een grote rol. Die herkomst staat ook steeds op het etiket aangegeven. Van het iconische Islay en Campbeltown tot de Lowlands, de Highlands en de Speyside: allemaal herbergen ze hun eigen kenmerken en tradities. Onder andere de afwijkende omgeving, de uiteenlopende tradities, de gebruikte rijpingsvaten, het al dan niet gebruiken van turf, het klimaat en het gebruikte water kunnen de smaakverschillen verklaren. Toch is geen enkele Schotse Whiskey identiek: iedere variant heeft zijn eigen klemtonen en accenten. Sommige zijn duidelijk gezegend met een rokerige smaak terwijl anderen kiezen voor subtiele toevoegingen die doen denken aan kruidnagel, koffie, karamel of honing. Op die manier weet die grote verscheidenheid aan Whiskey Schotland te typeren.

Schotse whisky merken

In het lijstje van meest bekende Schotse whisky merken komen we al snel uit bij Johnnie Walker. Op internationaal niveau doet zijn stijlvolle fles en case het nog steeds uitstekend. Alhoewel Johnnie Walker mijlenver voorop blijkt te lopen, zien we in Ballantine’s een te duchten tegenstander. Wil je een Schotse whisky als geschenk geven? Dan kunnen wij alvast de whisky van Compass Box aanraden. Onder zijn ruige kilt vinden we immers een rasechte Schot. Vooral de Chivas Regal 18 Years vinden wij een aanrader. Liever een cadeau? Compass Box brengt zijn Chivas Regal ook altijd in een speciale giftset inclusief bijpassende whiskyglazen. Voor zij die liever kiezen voor het beste (maar misschien minder bekende), is er dan weer de Laphroaig Islay Single Malt Scotch Whisky. Deze variant bevat uiteenlopende smaaklagen en een krachtig karakter. Vooral voor de ervaren whiskydrinker is het een echte meerwaarde. Voor de beginner zouden we die laatste dan weer minder aanraden.