Jim Beam, dé Kentucky bourbon voor in de mix

De Jim Beam whisky is een rasechte bourbon en dat merk je in al z’n aspecten. Natuurlijk kan je hem gewoon puur drinken maar toch is het de bourbon bij uitstek om creatief te wezen. Zo gaat hij uitstekend samen met gin en kan je ‘m naar hartenlust gebruiken in rokerige sauzen. Dat laatste is vooral heerlijk in combinatie met vleesgerechten. Voor de beginnende whiskydrinker is hij heerlijk on the rocks.

Een rasechte Bourbon

Voor de Jim Beam whisky wordt minimaal 51% maïs gebruikt. Het is een echte Amerikaan waarbij nieuwe vaten worden gebruikt en waaraan geen smaken worden toegevoegd. De Kentucky Straight Bourbon whiskey wordt steeds minimaal twee jaar gerijpt in de staat Kentucky, vaak zelfs een poos langer. Ook het ingrediëntenlijstje is vrij indrukwekkend: alleen de beste rogge, maïs en gemoute gerst wordt gebruikt bij de productie van de Jim Beam whisky. Het gebruikte water is dan weer natuurlijk gefilterd door de kalkstenen bodem. Dit alcoholisch drankje heeft een zoete smaak en is vrij van ijzer. Ook dat merk je bij een sip van deze rasechte bourbon whisky. De kwaliteit van zeven generaties in een familiebedrijf laat zich keer op keer vertalen in een kwalitatieve en rasechte bourbon waar je het Amerikaans eikenhout bijna lijkt te proeven.

Heerlijk puur maar ook een uitstekende mixer

De Jim Beam bourbon heeft over het algemeen een zoete smaak en wordt als zacht en rond ervaren. Vooral de Jim Beam White wordt daarom veelvuldig aangeraden aan beginnende whiskydrinkers. Sommigen vinden ‘m dan weer te zoet maar verwerken hem met alle plezier in de mix. Vooral in combinatie met cola of in andere cocktails doet de Jim Beam White het uitstekend. Een andere ideale mixer is de Jim Beam Grass die graag samengaat met zoete cocktails.

Liever puur? Naar ons persoonlijk aanvoelen zouden we dan toch eerder de Jim Beam Double Oak adviseren. Deze dubbelgerijpte bourbon is nog steeds soepel, naar de stijl van het huis, maar koppelt hier toch een extra portie intensiteit aan. Hij is een stuk dieper en houtiger maar altijd wel in balans. Vooral zijn hint van geroosterd hout lijkt goed te balanceren op zijn rijke karameltonen. Voor welke variant je ook kiest, we hebben vast een extra scherpe Jim Beam aanbieding voor jou gevonden.