Japanse whisky kopen

Japanse whisky kopen, jarenlang voelde het toch een beetje vreemd aan. Vandaag de dag hoeft de Japanse whiskey helemaal niet meer in de schaduw te staan van hun Schotse concurrent. Met slechts een handvol distilleerderijen staat het garant voor zachte smaken die in harmonie samengaan met hun hoge kwaliteit. Vooral de verfijnde whiskydrinker zal van dit levenswater weten te genieten.

Bekijk onze selectie Japanse whisky

Kenmerken whisky Japan

De Japanse whisky laat zich kenmerken door zijn zacht en mild karakter. Ze doen het heel goed bij de verfijnde whiskeydrinker maar ze zijn evenzeer heel toegankelijk. In de praktijk worden ze daarom vaak cadeau gegeven. De Japanse whiskey wordt steeds gerijpt op Japanse eiken vaten, de befaamde Mizunara. In hun essentie doen ze toch nog steeds denken aan hun Schotse broertjes. Niet geheel toevallig zijn de Japanse distilleerderijen dan ook gebouwd naar Schots voorbeeld. Met slechts acht distilleerderijen weten ze zich toch tot de grootste drie producerende landen ter wereld te verheffen. Wonderbaarlijk, net als hun levenswater.

Bekende Japanse Whisky merken

De meest bekende Japanse Whisky merken zijn Nikka en Suntory. Beiden wisten ze het Japanse whiskylandschap vorm te geven en tot op heden worden ze nog steeds gezien als de meest kwalitatieve keuze. De Nikka from the Barrel is een voorbeeld van een befaamde Japanse whiskey met een ruim smakenpalet en hinten van kaneel. We zouden hem bijna de beste Japanse whisky op de markt durven noemen. Wil je een Japanse Whiskey kopen als geschenk? Dan zouden wij de Chita Grain van Suntory aanraden. Met een hint van honing en een toegankelijk karakter is die laatste altijd een uitstekende keuze.

Beste Japanse whisky

De beste Japanse whisky kopen doe je via Whisky-aanbieding.nl. Niet alleen volgen wij permanent de diverse webwinkels op de voet, bovendien besteden we ruime aandacht voor de beste Japanse whisky op de markt. Bijna jaarlijks vallen er winnaars te noteren op de World Whisky Awards en uiteraard kan je via Whisky-aanbieding.nl steeds de beste Japanse Whiskey kopen aan de scherpste prijs.