Highland Park, voor fans van robuuste whisky’s

Met een hele resem aan trouwe fans is Highland Park een getrouwe aanwezige op de single malt whiskymarkt. Het is de meest noordelijke distilleerderij van geheel Schotland. Zijn naam verwijst naar de locatie van House Orkney op een hoger gelegen natuurlijk platform. De gerst is afkomstig van eigen agrarische gebieden en ook de turf wordt in de lokale omgeving gestookt. Het is een echte lokale whisky met internationale allures. Vooral het robuust karakter van de Highland Park Whisky en het brede scala aan aromatische invloeden zijn opvallend te noemen.

Bekijk onze selectie Highland Park whisky

Verschillende gerijpte varianten

De Highland whisky is beschikbaar in verschillende gerijpte varianten. De minst lang gerijpte is de Highland Park 12. Deze wordt aangevuld door de Highland Park 15, de Highland Park 18, de Highland 21, de 25 en de 30 Years. Waar de 12 Years single malt zich laat kenmerken door subtiele tonen van bloemen en een rokerige afdronk, kiest de 15 Years bijvoorbeeld voor de afwisseling tussen rokerige tonen en een toets van romige vanille. Allen hebben ze een alcoholpercentage van 40%. Typerend voor allen is de karakteristieke rijping op Spaanse Sherryvaten. Vooral zij die houden van The Famous Grouse blijken eveneens de Highland whiskey te believen. Niet geheel toevallig: Highland Park is immers altijd aanwezig in die blend.

Speciaal voor de connaisseur

Voor de connaisseurs zijn er extra robuuste varianten met de nodige diepgang. Zo is er in de eerste plaats de Highland Dark Origins. Deze whisky laat zich typeren door zijn donkere kleur en ronde smaak. De Dark Origins werd gerijpt op dubbel zoveel Sherryvaten dan dat we het gewoon zijn van de Highland 12 Years. Een andere variant die je zeker eens moet proberen, is de Highland Park Thor 16 Years. Als de Noorse god van de donder strijkt hij in alle robuustheid neer op tong en gehemelte met een bitterzoete en kruidige afdronk tot gevolg. Eveneens noemenswaardig is de donkere Highland Park Odin 16 Years met robuuste body en rijke aroma’s. Ongeacht welke Highland Park whisky je wenst te kopen: wij hebben vast een scherpe aanbieding voor jou in petto.