Glenlivet, de Single Malt die je moet proeven

De Glenlivet is een Schotse Speyside Single Malt van de oudste legale distilleerderij in geheel Schotland. Het is een van de bekendste Single Malt whisky merken ter wereld. Die bekendheid toornt echter niet aan zijn rijke geschiedenis, zijn brede aanbod aan smaken en zijn onevenaarbare kwaliteiten. Hoe dan ook moet je ‘m vast eens geprobeerd hebben. Het bedrijf produceert zowel hoogwaardige whiskyproducten voor consumenten als bijzondere special editions, de befaamde Cellar Collection en aangepaste bottelingen voor verkoop op veerboten en vliegvelden.

Unieke smaken en geuren

De Glenlivet whisky laat zich kenmerken door zijn ongeëvenaarde smaak en geur. Let trouwens altijd op bij het aankopen van Glenlivet whisky: er zijn tot op heden nog steeds heel wat namaakmerken op de markt. De originele producent is echter de enige die de naam “ The Glenlivet “ mag gebruiken. Het belang van dat lidwoord valt met andere woorden niet te onderschatten. Het assortiment van The Glenlivet Distillery start bij de Glenlivit 12, die opgevolgd wordt door de Glenlivet 15 Original en de Glenlivet 18. Bijzondere varianten vind je dan weer bij de Glenlivet Nadurra Cask Strength (vergelijkbaar met de Astar). Er is eveneens een speciale range voor de echte connaisseurs. Onder andere de Glenlivet 21, de Glenlivet 25 en The Glenlivet 21 Archive mogen zich tot dat select rijtje rekenen. Deze distilleerderij heeft eveneens heel wat exclusieve varianten die slechts sporadisch en in beperkte hoeveelheden op de markt worden gebracht. De Cellar Collection is daar een heel goed voorbeeld van. Hierin rekenen we onder andere de Glenlivet 1969 en de Glenlivet 1973.

Ideale kennismakers

Voor zij die graag kennismaken met de whisky van deze distilleerderij zouden wij alvast de Glenlivet Founders Reserve aanraden. Het is een zachte Speyside malt met een hint van peer, sinaasappel en karamel. Ook de Glenlivet 12 Year Single Malt is heel vaak te vinden in allerhande proefpakketten. Die laatste is een fruitige Speyside whisky met een lichte gouden kleur en een neus van banaan, appel en eik. Zijn smaak is vrij zoet met hinten van honing. Het heeft een alcoholpercentage van 40% wat hem dus ook heel toegankelijk weet te maken.