Dalmore, de Schotse luxe whisky bij uitstek

De Dalmore whisky is een prestigieuze Schotse Highland Single Malt whisky met een uitgesproken smaakkarakter. Ze zijn steeds beschikbaar in prachtige flessen waarop hun karakteristieke eland nadrukkelijk aanwezig is. De collectie van de Dalmore Distillery bestaat uit vier lijnen: de basiscollectie, de Constellation Collection, de legendarische lijnen en de travel exclusives. Over alle lijnen heen zijn wij uiteraard steeds op zoek naar de scherpste Dalmore whisky aanbiedingen.

De Dalmore collectie

De Dalmore whisky collectie bestaat uit een breed aanbod met uiteenlopende rijpingsjaren. In de eerste plaats is er de Dalmore 12. Al toen whisky slechts zes jaar gerijpt werd, koos Dalmore voor een variant met een dubbele rijpingsduur. Deze Dalmore whisky werd twee maal gerijpt op eiken bourbonvaten terwijl een deel nagerijpt werd op sherryvaten. Het resultaat is een krachtige whisky met aroma’s van citrusvruchten, chocolade en specerijen. Ook de Dalmore 15 kent een gelijkaardig proces en laat zich typeren door zijn aroma van mandarijn en accenten van vanille. De Dalmore 15 doet het voornamelijk goed tijdens de koudere wintermaanden en mag niet ontbreken tijdens de kerstperiode. Tot slot is er ook de Dalmore 18 en de Dalmore 25. De Dalmore 18 heeft een krachtigere smaak en kent een nadrukkelijker aroma van chocolade. De prijzigere Dalmore 25 is een stuk donkerder van kleur en heeft exotisch fruit in zijn smakenpalet. Ook toffee is nadrukkelijk aanwezig. Met een afdronk van bittere chocolade en een zoete toets, moet je ook deze variant vast eens geprobeerd hebben .

Ook de andere collecties zijn aanraders

Naast de klassieke Dalmore collectie dien je zeker ook eens de andere Single Malt Schotse whisky’s van de Dalmore distilleerderij te proberen. De Constellation Collection kiest voor een donkere balans van chocolade met nuances van honing, banaan en passievruchten. Verder zijn er de heel exclusieve varianten zoals de Drew Sinclair en de Paterson Collection. Ze zijn vaak iets minder eenvoudig verkrijgbaar maar ook hier gaan wij steeds op zoek naar de beste Dalmore koopjes.