Bushmills whisky, een Ierse klassieker

De Bushmills distilleerderij is de oudste distilleerderij met een licentie. Deze Ierse whiskyproducent produceert zowel de Single Malt Bushmills whiskey als de blended variant. De distilleerderij is een toeristische trekpleister en de distillaten worden ook gebruikt voor onder andere voedingswaren. De Bushmills whiskey hoort iedere whiskykenner wel eens gedronken te hebben en vormt de basis van iedere (whisky)bar.

Bekijk onze selectie Bushmills whisky

Uiteenlopende leeftijden

De Bushmills whisky is verkrijgbaar in verschillende leeftijden. Zo is er bijvoorbeeld de Bushmills 10 Years Single Malt die tien jaar gerijpt werd op bourbonvaten. De smaak van deze whisky is doordrenkt met accenten zoals melkchocolade, vanille en honing. Het wordt vaak on the rocks gedronken maar dat hoeft geen verplichting te zijn. De Bushmills 16 Years Single Malt werd dan weer nagerijpt op wijnvaten en kent accenten van noten, specerijen en fruit. Hij heeft een iets donkerdere kleur en een uitgesproken smaak. Ten slotte is er de Bushmills 21 Years Single Malt die gerijpt werd op bourbon- en sherryvaten en nagerijpt werd op Madeiravaten. Deze Bushmills whiskey sleepte ooit de prijs voor Beste Ierse Single Malt in de wacht. In zijn aroma vinden we gedroogd fruit, de subtiele aanwezigheid van rozijn en de aromatische toevoeging van specerijen.

Een echte klassieker: Bushmills Original whisky

Alhoewel sommigen een grotere fan zijn van de karaktervolle Black Rush Distilled, hoort de Bushmills Orginal whisky altijd wel aanwezig te zijn. Het gaat om een echte klassieker van deze distilleerderij en wordt jaarlijks opnieuw uitgebracht. Niet alleen heeft het al heel wat prijzen in de wacht weten te slepen, bovendien vormen de aromatische toevoegingen een meerwaarde voor de soepele warmheid van dit levenswater. Deze whisky wordt vaak puur gedronken maar doet het ook goed on the rocks. Niet alleen is het vaak te vinden in blends, bovendien kan het ook gebruikt worden in de mix. Ongeacht of je een wiskyfan bent of niet: deze klassieker hoor je eigenlijk altijd in huis te hebben. Uiteraard houden wij ook hier de scherpste Bushmills aanbiedingen voortdurend in het oog.