Ballantine’s, Schotse klasse uit de vier regio’s

Alhoewel Ballantine’s zijn concurrent Johnie Walker nog steeds voor zich moet laten, behoort het tot het rijtje van best verkochte Schotse whisky’s op de markt. Vanuit het productiecentrum in het Schotse Dumbarton vloeien jaarlijks miljoen kratten Ballantine’s whisky naar de consument. De rijke geschiedenis van Ballantine’s, daterende van 1827, legde alvast de krijtlijnen vast voor wat een succesverhaal bewijst te zijn. Maar geen zorgen: uiteindelijk is het de klasse van de Ballantine’s whisky dat het wist te verheffen tot een internationaal succes.

Een rijk assortiment

Het succes van de Ballantine’s whisky zorgde ervoor dat het assortiment steeds rijker gevuld werd. Zo bevat het ongeveer een veertigtal whisky’s uit zowel de Highlands als de Lowlands en van de Speyside tot het bekende Islay. Steeds staat zijn zachte blend van uiteenlopende malt- en graanwhisky’s centraal. Op het etiket vinden we tot op heden nog steeds het Grant of Heraldic Arms terug, gezegend met de vier basiselementen van whisky. Het rijke assortiment van Ballantine’s heeft als voordeel dat er altijd wel een geschikte variant te vinden is. Iedereen heeft wel een eigen favoriet. Zo verkiezen sommigen bijvoorbeeld de verder aangehaalde Ballantine’s 12 terwijl anderen de voorkeur geven aan de zoetheid van de Ballantine’s Glentauchers. Naar welke whisky je ook op zoek bent: wij hebben vast een extra goedkope Ballantine’s aanbieding voor jou gevonden.

Aanrader: Ballantine’s 12 en 17

Voor wie houdt van volronde en complexe whisky’s met een smeuïge textuur, kunnen wij alvast de Ballantine’s 12 Years en de Ballantine’s 17 Years aanraden. Die eerste wist wereldwijd prijzen in de wacht te slepen dankzij zijn uitstekend gebalanceerd karakter. Vooral de combinatie met accenten zoals eikenhout, bloemen en honing weten velen te appreciëren. Deze blend heeft een frisse smaak en heeft een alcoholvolume van 40%. Een trapje hogerop vinden we dan weer de Ballantine’s 17 Years naar het recept dat bijna driekwart eeuw oud is. Ook hier krijgen we een volle en rijke Ballantine’s whisky. Het heeft een lange afdronk en weet zijn aroma van vanille te combineren met een lichte rokerigheid en zoete afwerking. Dankzij zijn mooie en stijlvolle verpakking doet hij het uitstekend als geschenk. Binnenkort ook aanwezig in jouw persoonlijke bar?