Aberlour, loepzuiver Schots levenswater

Alhoewel whisky wel vaker levenswater wordt genoemd, is dat voor Aberlour een wezenlijke eigenschap. Zijn naam, onder Keltische bewoording, verwijst immers naar het ontspringen van de Lour in het nabijgelegen gebergte. Het was hier waar Sr. Flemming de befaamde distilleerderij wist neer te poten. Tot op heden wordt het loepzuiver bronwater nog steeds gebruikt bij de creatie van iedere Aberlour whisky. En dat smaak je!

Bekijk onze selectie Aberlour whisky

Aberlour Single Malt

De Aberlour Single Malt is de grootste malt whisky op de Franse markt en ook in Nederland doet hij zijn duit in ‘t zakje. De whisky’s zijn verkrijgbaar in verschillende rijpingsjaren, namelijk: de Aberlour 10, de Aberlour 12, de Aberlour 15, de Aberlour 16, de Aberlour 18 en de Aberlour 30. Bovendien brengt de Aberlour Distillery ook altijd een Aberlour A’bunadh op de markt: een whisky zonder aangifte van rijpingsjaar. Valt de kwaliteit van die laatste dan wel te garanderen? Volgens kenners is het het beste van hun assortiment en hoort het tot de beste single malts op de whiskymarkt. Een echte aanrader.

Aberlour Double Cask

Bij de meeste bottelingen wordt gekozen voor een double cask matured. Bij de Aberlour double cask worden zowel Sherry- als bourbonvaten gebruikt om nadien samengevoegd te worden. Het resultaat is een combinatie tussen de vanillehint van de bourbonvaten en de brute kracht van de Sherryvaten. In hun finesse stralen ze toch een vleugje van kruidigheid en zoetheid uit. De kleur wordt duidelijk beïnvloed door de Sherryvaten van het oloroso-type. Het resultaat durven we terecht Schots levenswater te noemen. Bovendien koop je ze via deze website altijd aan de scherpste Aberlour prijs, dat is inderdaad dubbel genieten.

Aberlour Sherry Cask

Uiteraard hoef je niet per se te kiezen voor de Aberlour Double Cask. Ga je eerder voor brute kracht in combinatie met een zoet karakter en een kruidige hint? Dan kom je al snel terecht bij de Aberlour Sherry Cask. Deze Aberlour whisky werd uitsluitend op Sherryvaten gerijpt. De Aberlour Sherry Cask is onder andere verkrijgbaar als Aberlour 10 en 12 Years Sherry Cask. Het is een fantastische whisky voor de ervaren drinker maar minder toegankelijk voor beginners. Ook als cadeau zouden we eerder de Aberlour Double Cask adviseren.